Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu PDF Online

Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu pdf

Titlu carte: Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu
Autor: Trei
Categorie: Carte
Subcategorie: Poezie, teatru, studii literare
COD:  

Despre Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu:

Valoarea terapeutică a fost pentru Cioran criteriul în funcţie de care a judecat orice creaţie umană, inclusiv filosofia (de altfel, motivul principal al respingerii filosofiei de sistem este că ‘nu ajută la nimic’). Pentru fiinţa bolnavă care este omul, niciun alt criteriu nu poate fi mai potrivit decât acesta. Căci ceea ce urmăreşte fiinţa conştientă în toate acţiunile şi credinţele sale, prin religiile şi filosofiile ei, este obţinerea vindecării, tămăduirea. Imensa contribuţie a lui Emil Cioran constă în a ne spune că însăşi dorinţa noastră de vindecare este bolnavă, că promisiunile tuturor mântuitorilor de a ne salva de relele de care suferim sunt ucigaşe, câtă vreme ‘răul’ esenţial de care vor să ne salveze este viaţa însăşi şi că însăşi intenţia noastră de a ne salva ascunde tentaţia autosuprimării. A rezista acestei tentaţii – sub toate formele ei – este eroismul şi sănătatea fiinţei conştiente. Paradoxal, omul sănătos este cel care acceptă că viaţa însăşi este o boală pe care va face tot posibilul să o menţină ca atare, să nu o ‘vindece’. Horia Pătraşcu Impresia pe care mi-a lăsat-o lectura câtorva dintre cărţile lui Cioran a fost surprinzătoare: în loc de tristeţea, depresia sau chiar ‘disperarea’ la care mă aşteptam, am căpătat un mai pozitiv sentiment al vieţii decât înainte. Am retrăit în alt fel senzaţia pe care am avut-o după ce am parcurs ‘Mitul lui Sisif’ de Albert Camus. Cartea lui Horia Pătraşcu explică într-o manieră convingătoare aproape inexplicabilul: cum îşi obţine gândirea negativă, reprezentată, printre alţii, de Cioran, efectul pozitiv, precum şi modul în care gândirea pozitivă, la modă astăzi, îşi ratează scopul de a învinge depresia, tot mai răspândită în lumea contemporană. Vasile Dem. Zamfirescu Horia Pătraşcu (n. 1976) reuşeşte să scoată, prin cărţile şi articolele sale, exerciţiul filosofic din spaţiul aseptic şi indiferent al bibliotecii şi amfiteatrului şi îl reintroduce, cu îndrăzneală şi naturaleţe, în lumea vie a societăţii actuale. Astfel filosofia îşi recapătă şi în cultura română o semnificaţie practică, aplicată, expresivă, în cele din urmă terapeutică şi psihologică. După debutul din 2001 cu un roman, Sine retractatione, de factură existenţială, urmează alte cărţi situate direct în câmpul filosofi ei: Despre urât şi alţi demoni (2005), un adevărat jurnal metafizic în care conceptele devin trăiri, Singur printre români (2009), inventar minuţios şi sistematic al patologiei sociale autohtone, Sentimentul metafizic al tristeţii (2011), incursiune inedită în istoria paternurilor afective ale întâlnirilor cu fi inţa şi nefiinţa. Horia Pătraşcu este, de asemenea, o voce bine conturată şi foarte apreciată în spaţiul publicistic cultural şi ştiinţific. Cronicile sale de carte sau articolele de opinie ori culturale au avut o largă audienţă şi, unele dintre ele, au produs vii dezbateri.

Unde gasim Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu pdf?

Daca te-ai hotarat sa cumperi cartea Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu (buna decizie, apropo), aceasta poate fi gasita la libraria Carturesti.ro, unde in acest moment are cel mai mic pret pe care eu l-am putut gasi. Pe internet, sunt diponibile la download (ilegal) in format digital (.pdf, .mobi, .ePUB) o parte dintre cartile care despre care am scris pe acest site. Intrucat pretul din librarii este unul excelent, recomandam achizitia lor din librariile online sau locatiile lor fizice in care pot fi gasite.

Odata cu vanzarea acestor carti in format digital, multe dintre ele au aparut piratate pe torrente sau siteuri de download. Stiu ca este foarte tentant sa downloadezi Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu, insa sfatul meu este sa o cumparati. Costa putin, este o carte pe cinste, iar cumparand-o, sprijinit si incurajati autorii de carti sa continue sa scrie.

Nota:

Cat costa cartea Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu?

Cand am verificat ultima data pretul, cartea Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative | Horia Patrascu costa 33.72 la Carturesti.ro. Daca intre timp a intrat la vreo reducere, sa ma anuntati va rog pe mail sau intr-un comentariu sa modific pretul.

Recomandari:

Vezi toate cartile lui Trei